1 BABADAĞ (YAMAÇ PARAŞÜTÜ): Fethiye denince ilk akla gelen Babadağ 2000 metre yükseklikte olup Avrupa’nın en çok ilgi gören pistlerinden biridir. “Dünya Mirasını Koruma Vakfı” tarafından korunması gereken 100 dağ arasındadır. Aynı zamanda Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından sit alanı olarak ilan edilmiştir. Babadağ’a çıkıp yamaç paraşütü ile bölgenin güzelliklerini havadan görebilirsiniz.

HİSARÖNÜ – OVACIK

(Hisarönü - Fethiye arası 10 km) Ölüdeniz yolu üzerinde Fethiye şehir merkezine yaklaşık 7 km mesafede olan Ovacık ve Hisarönü birbirine çok yakındır. Fethiye’den Ölüdeniz’e giden yol üzerinde önce Ovacık sonra Hisarönü yer alıyor. Otel, motel ve pansiyonların bulunduğu Ovacık’a 5 dakika yürüyüş mesafesinde olan Hisarönü özellikle akşamları alışveriş yapılacak rengarenk çarşısı, barları ve eğlence mekanlarıyla görülmeye değer. Gece eğlenmek isterseniz şehir merkezindeki Paspatur sokağından sonra gideceğiniz yer Hisarönü barlar sokağı olmalı.

KAYAKÖY (Kayaköy Vadisi - Fethiye arası 13 km)

Fethiye’den Hisarönü’ne çıkınca sağ yönde ilerlerseniz çamların arasından Kayaköy‘e doğru gidersiniz. Kayaköy içinde dolaşırken Çam, nar ve incir ağaçları arasında uzanan dar sokakları, eski taş evler, kiliseleri, şapelleri ve olağanüstü tarihsel manzarasıyla karşılaşacaksınız. Kurtuluş savaşı öncesinde 3.5 konutlu bir Rum köyü iken, savaş sonrasında yaşanan göçle birlikte boşaltılmıştır. Balkanlardan gelen ve buraya yerleştirilen Türkler, ovayı tercih edince bakımsız kalmıştır. Çarşı Caddesinden Kayaköy'e giden yolun yakınındaki kalıntıların, Telmessos'daki Apollon Tapınağına ait olduğu sanılmaktadır. Kentin arkasındaki tepede St. John Şövalyelerinden kalan kale kalıntıları bulunmaktadır.

KELEBEKLER VADİSİ

(Kelebekler Vadisi - Fethiye arası 13 km) Türkiye’nin tanıtımı dendiğinde akla gelen ilk resim Ölüdeniz‘dir. Fethiye çevresinin en çarpıcı yerlerinden birisi olan Kelebekler Vadisi, Fethiye ilçesine bağlı olan Ölüdeniz sınırlarında kalan bir cennet alanıdır. Boyu 350 metreyi bulan sarp kayalıklarla çevrili vadi, 80’den fazla kelebek çeşidine ev sahipliği yapar. Kelebeklerin fazla olmasından dolayı Kelebekler Vadisi ismini alan koy, özellikle deniz tarafından bakıldığında hayranlık uyandıracak doğal bir yapıya sahiptir. 1995 yılında 1 derece doğal SİT alanı ilan edilen vadide yetmişten fazla kelebek türü yaşıyor. Vadide yaşayan Kaplan kelebekleri cinsi dünyanın farklı bölgelerinde de görülse de koloniler halinde dolaştıkları tek yer Kelebekler Vadisidir. İlk bakışta kelebeklerin kayaları, ağaç gövdelerini ve yaprakları, bir şal gibi örttüğünü fark edemiyorsunuz; doğal görüntü böyleymiş gibi geliyor insana. Ama bir ses, bir hareketle havalanıveren kelebekler gökyüzünü kaplıyor, bir anda gölge gibi düşüveriyor vadiye. Kelebekler Vadisi’ne gitmek için önce Ölüdeniz’den kalkan dolmuş teknelerden birini kiralayarak yarım saat sürecek yolculukla vadinin kumsalına ineceksiniz. Babadağ eteklerindeki Kelebekler Vadisinde iki patika var. Biri şelalelere, diğeri Faralya köyüne doğru giden dik yolu çıkmak için ip kullanarak tırmanmak gerekiyor. Doğa yürüyüşleri konusunda tecrübeli olmayanlar vadinin yukarılarına tırmanmayı denememelidir. Faralya Köyü içinde kaynağı bulunan 50 metrelik yüksekten vadiye dökülerek Akdeniz’e karışan şelale görülmeye değer.

KABAK KOYU (Kabak Koyu - Fethiye arası 29 km)

Kabak Koyu, Ölüdeniz’in 16 kilometre doğusunda kalan Faralya Köyü civarındaki en büyük zenginliklerden biridir. Ölüdeniz’den bir saatlik bir minibüs yolculuğuyla Kabak Koyu‘nun üst köyüne ulaşılır. Genellikle gezginlerin, Likya yolcularının uğrak yeridir. Kabak Koyu, yaklaşık bin metrelik yüksek yamaçlarla çevrili kanyon biçiminde nadir rastlanan bir jeolojik yapıya sahip. Vadi, buzul çağından etkilenmeden günümüze kadar gelebildiği için benzersiz bir bitki örtüsüne sahip. Küçük çakıllı bir plaja sahip olan vadide, denizin keyfi ayrı bir güzeldir. 2 LİKYA YOLU

Anadolu’nun en eski uygarlıklarından biri olan Likya Medeniyeti, Fethiye ile Antalya Körfezi arasında uzanan ve şimdilerde Teke Yarımadası olarak anılan bölgede kurulmuştu. Likya Yolu ise, tarihsel kaynaklarda antik Likya’nın sınırları içindeki site devletlerini birbirine bağlayan patikaların oluşturduğu bir ulaşım sistemi olarak tanımlanıyor. Fethiye– Antalya arasında uzanan, 535 kilometreyle Türkiye’nin planlanmış en uzun yürüyüş parkuru olan Likya Yolu rotası ile ilgili çalışmalar 1992’de başlanmış ve 1999’da hizmete açılmış. Geleceğe Dört Işık yarışmasında çevre dalında ödül kazanan Likya Yolu projesi, İngiltere doğumlu Kate Clow’un özgün çalışmasının ürünü olarak ortaya çıktı.

Muğla-Fethiye ile Antalya-Geyikbayırı arasında Grand Randonne işaret sistemiyle kırmızı-beyaz boyalar kullanılarak belirlenen Likya Yolu, dünyanın en gözde trekking rotaları arasında yer alıyor. Fethiye ilçesinin Ovacık Mahallesi’nden başlayan patika, Akdeniz’in koylarından yüzlerce metre yükseklere tırmanıp konuklarını gizemli Likya kentlerinde ağırlayarak Antalya’ya 15 kilometre uzaklıktaki Geyikbayırı’nda sona eriyor.Akdeniz’in en bakir koylarından Toros Dağlarının zirvelerine uzanan; Xanthos, Patara, Olympos ve Phaselis gibi Likya’nın önemli antik kentlerinden geçen parkur, dünyanın en iyi 10 uzun yürüyüş rotasından birisi olarak gösteriliyor. Kimisi dağların tepelerine inşa edilmiş ve günümüzde henüz az bilinen, tam 19 antik kenti barındıran bu eski çağ yolu, keyifli bir yürüyüş rotasıdır.

Likya Yolu’nun birinci bölümünde Faralya, Dodurga Köyü, Sdyma, Pınara – Letoon – Xanthos kentleri ve incecik kumlarıyla eski bir liman bölgesi olan Patara yer alıyor. İkinci bölümünde Antiphellos, Apollonia, Simena, Myra, Limyra, Rhodiapolis, Gagai, Melanippe, Gelidonia, Edrassa, Olympos, Chimaera ve Phaselis bulunuyor. Güzelliği ile göz çarpan koylar arasında Korsan Koyu (Melanippe) bunların en dikkat çekenlerinden birisi. Parkur üzerinde yer alan Gelidonya Feneri, 2007’de Türkiye’nin en güzel manzarası seçilmiş. Likya Yolu’nda doğa yürüyüşü, tarihin derinlikleri ile günümüz arasında oluşturulan bir zaman tünelinde yürüyüşe benziyor.

3 KOYLAR & PLAJLAR

 ÖLÜDENİZ PLAJI (Ölüdeniz - Fethiye arası 12 km) Mavi bayraklı Ölüdeniz plajı Fethiye şehir merkezine yaklaşık 12 km mesafededir. Yerli ve yabancı turistler tarafından en çok beğenilen ve en çok tercih edilen plaj, 2006 yılında dünyanın en güzel kumsalı seçilmiştir. Dalgalı ve fırtınalı günlerde Belceğiz kıyıları dalgalayla boğuşurken, Ölüdeniz durgun bir göl gibi sakindir.Deniz gözle görünmeyen üç sebep nedeniyle kendini her gün yenilemektedir. Diplerdeki yoğun kaynak suyu çıkışlarının açık denize doğru akıntı yaratması, kaynak sularının yarattığı tuz farkından dolayı açık denizden içeriye ve dışarıya devamlı bir sirkülasyon oluşmasıdır. Gel-git etkisiyle iki- üç günde bir deniz ortalama yarım metre yükselir ve alçalır. Dipten fışkıran kaynaklar ve gel- gitler sayesinde deniz yıl boyunca temiz kalıyor. Ölüdeniz sahilinde yüzülebilecek güzel plajlardan Belcekız dalgalı ve çabuk derinleşirken Kumburnu lagün özelliği sayesinde dalgasız ve sığ bir denize sahiptir. Ölüdeniz’den veya Fethiye limanından hareket eden tekne turlarına katılıp Kelebekler Vadisi ve birbirinden güzel koyları keşfedebilirsiniz.

BELCEKIZ PLAJI (Belcekız Plajı - Fethiye arası 12 km)

Belcekız ya da bazen Belceğiz olarak anılan belde, genellikle yamaç paraşütü tutkunlarının iniş pisti olarak kullanılır. Aynı zamanda koy gezileri yapan teknelerin kalkış noktası olarak kullanılan plaj uzun kumsalı, turkuaz rengindeki denizi, stresten arındıran havasıyla Fethiye’nin en gözde plajları arasında yer alır. Bol rüzgâr aldığından oldukça serindir. Plajda çeşitli su sporları yapabileceğiniz alanlar bulunmaktadır.

KUMBURNU PLAJI (Kumburnu Plajı - Fethiye arası 12 km)

Kumburnu plajına gitmek için Ölüdeniz dolmuş durağının sağ yönünde ilerlemeniz gerekiyor. Kumburnunda renk aniden koyulaşıyor ve lacivert bir görüntüyle baş başa kalıyorsunuz. Plajda şezlonglarda güneşlenebilir, masmavi berrak sularda denizin tadı çıkartabilirsiniz. ÇALIŞ PLAJI (Çalış - Fethiye arası 5 km) Kum ve ince çakıldan oluşan Çalış plajı Fethiye şehir merkezine 5 km mesafededir. Çalış plajında her bütçeye uygun, restoran bulabilirsiniz. Plaj girişi ücretsiz olup şezlong, şemsiye gibi ekstra ihtiyaçlarınız ücretlidir. Keyifli gün batımı için akşam vakti denize girmenizi öneririz.

KARATAŞ PLAJI (Karataş - Fethiye arası 75 km)

Çalış’ta dolmuş durağından sonra yolun gittiği son noktadaki plajda deniz dalgalı ama temizdir. Giriş ücreti, şezlong, şemsiye ücreti ödemeden plajda bulunan restoranda yeme içme, duş, WC ihtiyaçlarını karşılamak mümkün.  KIDRAK KOYU (Kıdrak Koyu - Fethiye arası 15 km) Ölüdeniz plajına 2km, Belcekız Plajı’na 4km mesafededir. Ölüdeniz Faralya yolu üzerindeki koyda, plaj ince kum çakıl karışımıdır. Kıdrak Koyu Tabiat Parkı sınırlarında olduğu için plaj girişi ücretlidir. Kıdrak Plajı, Ölüdeniz gibi çabuk derinleştiği için, yüzme bilmeyenler pek tercih etmez. Koyda duş, wc, yemek ihtiyaçlarınız için tesis bulunuyor.

GEMİLER KOYU & GEMİLE ADASI (Gemiler Koyu - Fethiye arası 10 km)

Fethiye’ye 9 km uzaklıkta Kayaköy yolu üzerinden kızılçam ormanları içinden geçen ince bir yoldan Gemiler koyuna iniliyor. Denizi taşlı ve hafif dalgalı, suyu çok temiz olan koyun tam karşısında Gemile adası bulunmaktadır. Adada Hristiyanlarca kutsal sayılan onbir havari den biri olan Aziz Nikola’ya adanmış bir kilise, ortaçağdan kalma pek çok eser bulunmaktadır.Fethiye’den Kayaköy’e varıncagüneye doğru yönelip Gemiler yoluna gireceksiniz. Koya inmeden düzlükteki çamların arasından batıya doğru bir yol sapar bu yol Afkule manastırına gider. Araçla 1km gittikten sora yaklaşık 20 dakika yürüyerek kayalıklara ulaştığınızda alabildiğine açık bir denizle karşılaşırsınız. İşte tam karşınızda Afkule Manastırı bulunmaktadır. Afkule manastırı su sarnıçları ve odalardan oluşmuş tamamen kaya oyularak yapılmış bir manastırdır. Afkule manastırından ayrıldıktan sonra Gemiler koyuna inerken fotoğraf makineniz varsa bol bol manzara çekin. Koya indikten sonra bir gemiyle hem Gemiler adasını hem de irili ufaklı koyları gezebilirsiniz.

4 DİĞER YERLER:

SAKLIKENT KANYONU (Saklıkent - Fethiye arası 45 km)

Antalya yolu üzerinde Yakapark, Tlos, Patara ve Saklıkent Kanyonunu görebilirisiniz. Fethiye merkeze yaklaşık 45 km mesafededir. Türkiye'nin debisi en yüksek akarsularından olan Eşen Çayı Antalya ile Muğla illeri arasında sınır oluşturur. Doğudan Akdağ'ın kaynak sularını getiren Karaçay, Arsaköy ve Kayadibi köylerinin önündeki ovada büyük ve görkemli bir kanyonda, yaz kış değişmeyen bir gürlükte akarak Eşen Çayı ile birleşir. Karaçay'ın açtığı bu dik kanyona Saklıkent adı verilmiştir. Saklıkent Kanyonu 18 kilometre uzunluğunda 300 metre yüksekliğin de eşsiz bir atmosfere sahip. Kanyondan saniyede 5 metreküpün üstünde bir debi ile ovaya akan Karaçay’ı izlemek gerçekten büyüleyicidir. Fethiye'den, Kaş'tan, Kalkan'dan kalkan minibüslerle Kemer Köprüsü'nden geçerek sola sapıp, Saklıkent'e ulaşmak mümkündür.

YAKAPARK (Yaka Köyü - Fethiye arası 38 km)

Fethiye Saklıkent ve Tlos üçgenin son uğrak noktası olan Yaka Köyü’ne uğramadan geçilmez. Saklıkent kanyonundan sonra kısa bir yolculukla Yaka köyüne varılır. Ağaç kökleri ve taşların altından akan buz gibi soğuk suyun şırıltısı ve buranın serin atmosferi sizi modern hayatın tüm stresinden ve dertlerinden uzaklaştıracak. Burada faaliyet gösteren restoranlarda öğlen yemeği molası verilebilir.

TLOS ANTİK KENTİ (Tlos - Fethiye arası 36 km)

Türkiye’nin en zengin tarihi, arkeolojik ve doğal kaynaklarına sahip olan eski Likya bölgesinde Akdağ’ın (diğer adı Masisitus) güney eteklerinde, bugüne kadar en iyi korunmuş olan antik yerleşimlerden biridir. Seydikemer’in Yaka Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Tlos antik kenti Unesco Dünya Mirası Geçici Listesi’nde olup, Likya Bölgesi olarak bilinen coğrafyanın en eski yerleşim alanlarından biridir. MÖ 14 yüzyıl Hitit belgelerinde Dlawa, Likya yazıtlarında ise Tlawa olarak kayda geçen antik kentin girişindeki akropol, doğaya hâkim görüntüsü ile görenleri fazlasıyla etkiler.Yaklaşık 500 metre yüksekliğindeki dik yamaçları ile doğal açıdan korunaklı akropol tepesinin çevresi, yer yer sur duvarları ile tahkim edilmiştir. Tlos kalesine çıkarken yamaçtaki kayalara oyulmuş tapınak mezarlar dikkat çekicidir.

PATARA PLAJI (Patara - Fethiye arası 75 km)

Antalya’dan Fethiye’ye doğru giderken, Kalkan’ı geçtikten 11 km sonra, Patara sapağı ile karşılaşıyorsunuz. Patara kumsalı, çevredeki kumsalların en uzunu ve en görkemlisidir. 12 km uzunluğundaki Plajda deniz sığ olup derinliği yer yer 200-300 metreye ulaşmaktadır. Nesilleri tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan caretta caretta adı verilen deniz kaplumbağalarının en önemli yumurtlama alanlarındandır. Doğal hayatı koruma vakfı tarafınca hazırlanan proje ile korunmaktadır. Bozulmamış yapısı ile doğa sevenlerin ilgisini çeken Patara aynı zamanda, bütün dünya çocuklarının Noel baba adı ile tanıdığı Aziz Nikolaus’un doğum yeridir. Antik dönemlerden kalan eserler ile ilgi odağı olan Patara’nın 22 km’lik en dar bölümü, 285, en geniş bölümü ise 1500 metredir. Patara Türkiye’nin en uzun ve en görkemli kumsalı olarak nitelendirilmektedir.

KAPUTAŞ PLAJI (Kaputaş Plajı - Fethiye arası 95 km)

Fethiye’ye yaklaşık 95 km, Kalkan’a 7 km, Kaş’a 19 km mesafede olan plaj adeta tropik bir adaya andıran küçük sahilde deniz keyfini mutlaka yaşamanız gerekir. Özellikle sabahın erken saatlerinde deniz adeta havuz gibi dalgasız ve sakindir. Sahilin altından akan kaynak sularının deniz kıyısına ulaşması nedeniyle suyu soğuk ve temizdir. Suya girdiğinizde su sıcaklığı normal sevide iken bir anda kalbinizi durduracak kadar soğuyabiliyor. Soğuğa alışamadan su birden ısınıyor.

YANIKLAR KÖYÜ (Yanıklar - Fethiye arası 11 km)

Fethiye’den Dalaman’a doğru ilerlerken önce Çalış, sonra Çiftlik, daha sonra da Kargı ve Yanıklar yolunuzun üzerindedir. Yanıklar köyü civarında köy kahvaltısı yapabileceğiniz doğa harikası yerler var.Köyün içinde bulunan Yörük müzesi görülmeye değer. Müzenin bir benzeri de Çalış’ta bulunan Yörük çadırı görülebilir.

KATRANCI KOYU (Katrancı - Fethiye arası 13 km)

Günlüklü Koyu’na benzer bir yapısı olan Katrancı Koyu Tabiat Parkı‘nda çadır da kurulabiliyor. Fethiye’ye 14km uzaklıktaki Katrancı Koyu’na saat 24:00’e kadar dolmuşlarla ulaşım sağlanıyor. Karayolunu kullananların kamp alanına hâkim manzarayı rahatlıkla görebilmesi için karayolları tarafından düzenleme yapılarak seyir terası haline getirilmiş cep bölümünde koy manzarasını izleyebilirsiniz. Katrancı koyu yoğun iş temposundan ve şehir gürültüsünden kaçarak doğada yaşamayı tercih edenler için son derece dinlendiricidir.

GÜNLÜKLÜ KOYU (Günlüklü - Fethiye arası 19 km)

Göcek Fethiye kara yolu üzerinde yer alan koy sessiz, sakin bir denize sahiptir. Günlüklü, Muğla merkeze 110 km Fethiye merkeze 19 km uzaklıkta bulunan şirin bir koydur. Doğa sevenler için görülmesi gereken yerlerin başında gelen koyda denize doğru giderken güneş ışığı geçirmeyen yoğunluktaki uzun günlük ağaçlarının serinliğini hissedeceksiniz. Koya ismini veren bu ağaçlar ilaç ve parfüm yapımında kullanılmakta olup çok ender bulunan ağaçlardır. Fethiye’yi ayrıcalıklı kılan günlük ağacı Dünyada Kanada, California ve ülkemizde Fethiye’de ve Marmaris çevresinde yetişmektedir. Ormanın tertemiz havası, günlük ağaçlarının harika kokusu, muhteşem deniz manzarasıyla Fethiye’deki en güzel koylardan biri olup, buralara yolu düşenlerin görmesini tavsiye ederiz. Deniz sığ olduğundan özellikle iyi yüzme bilmeyenlere tavsiye edilir. Kendi aracınız ile Fethiye’den Günlüklü koyuna 15 dakikada ulaşabilirsiniz. Yaz mevsiminde Kargı Yanıklar arasında düzenli olarak dolmuş seferleri yapılmaktadır. Günlüklü koyuna yakın, Fethiye ile Dalaman arasında bulunan farklı koyları da görerek yolunuza devam edebilirsiniz.

GÖCEK (Göcek - Fethiye arası 25 km)

Dalaman havalimanı yolu üzerinde, Fethiye ‘ye yaklaşık 25- 30 km uzaklıktaki Göcek’in cennet koylarını gezip görmek ve temiz sularda yüzmek için 12 adalar tekne turlarına katılabilirsiniz. Yat turizmi açısından da önemli olan bu güzel beldeye uğrarsanız özellikle akşam saatlerinde kordondaki şık restoranlarda yemek yiyebilirsiniz.

SARIGERME & SARÇED (Sarıgerme - Fethiye arası 65 km)

Ortaca – Dalaman yolu üzerinde Fethiye’ye yaklaşık 60 km mesafededir. Fethiye’den Dalaman’a doğru giderken Dalaman’ı geçtikten ve Ortaca’ya varmadan 1 km önce sol yönde göreceğiniz Sarıgerme tabelasından dönmeniz gerekiyor. Güzelyurt köyünde yol dörde ayrılır. Dalaman, Mergenli, Sarıgerme tabelalarına aldırış etmeden 12 km daha devam ettikten sonra Sarıgerme köprüsü geçilir.

Yaklaşık 7km uzunluğundaki kısa adı SARÇED plajı (Sarıgerme Çevre Eğitim Derneği tarafından işletilen) 2007 yılından beri her yıl mavi bayrak ödülü alıyor. Denizi, çoğunlukla dalgalı olsa da metrelerce gidilmesine rağmen sığ olması nedeniyle çocuklar için kocaman bir oyun havuzu niteliğindedir. Sarıgerme, Caretta carettaların yumurtlama bölgesi dünyaca ünlü İztuzu plajı başta olmak üzere, onlarca koy ve plaja kolayca ulaşabileceğiniz yakınlığının yanı sıra, ülkemizin en çok tercih edilen turizm destinasyonlarından Fethiye’ye 65 km mesafededir.

DALYAN & İSTUZU PLAJI EKİNCİK & ÇAMUR BANYOSU (Dalyan - Fethiye arası 62 km)

Fethiye’ye yaklaşık 62 km mesafede olan Dalyan Muğla’nın önemli tatil beldelerinden biridir. Dalyan’a 2 km mesafede olan İztuzu plajı dünyada, doğallığını koruyan ikinci plaj ödülüne sahip bir doğa harikasıdır. Kara yolu ile Sulungur gölünü dolaşarak gidebileceğiniz İztuzu plajına ulaşmak için tekneleri tercih etmenizi öneririz. Dalyan rıhtımından kalkan tekneler ile plaja ulaşmak 3- 40 dakika sürüyor. Soyunma kabinlerinin dışında hiç bir yapılaşmaya izin verilmeyen plajın uzunluğu yaklaşık olarak 5500 metredir. Bir tarafı tatlı su, diğer bir tarafı ise Akdeniz olan bu kumsalın bir benzeri daha olmadığı söyleniyor. Denize dikey olarak uzanan dağların dibinden başlayarak, Dalyan deltasının ağzını kapatan plajın altın sarısı rengindeki ince kumlarında yürürken ayaklarınızın altında kadifemsi bir his bırakır. Temiz ve berrak denizi sığ olduğu için küçük çocuklu aileler için idealdir.Caretta carettaların yumurtalarını bıraktıkları bölge olduğundan dolayı kaplumbağa plajı olarak da adlandırılıyor. İztuzu plajı deniz kaplumbağalarının üreme alanı olduğundan sahilin orta kısmında güneşlenmek yasaktır. Kaplumbağa yumurtalarına zarar gelmemesi için yumurtaların olduğu bölgeler işaretlenmiştir. Gündüz saatlerinde yüzmeye izin veriliyor ancak gün batımıyla birlikte sabah saatlerine kadar plaj halka kapanmaktadır. Bu saatler aralığında gürültü yapmak, ışık yakmak ve işaretli yerlere şemsiye yerleştirmekte yasaklanmıştır. Ayrıca yumurtalara zarar gelmemesi için sahile kedi, köpek gibi evcil hayvanlarda sokulmuyor.

KÖYCEĞİZ – SULTANİYE KAPLICALARI - EKİNCİK (Köyceğiz/Ekincik - Fethiye arası 62 km)

Köyceğiz gölünün etrafı dünyanın başka yerinde bulunmayan güzellikte günlük ve çam ağaçlarıyla kaplı dağlarla çevrilidir. Dağlardan yedi kol halinde inen sularla, bol su kaynaklarıyla beslendiği için yaz kış özelliğini yitirmiyor. 10 km. uzunluğundaki dar bir kanalla fazla suyunu (Dalyan) Akdeniz’e boşaltıyor. Dalyan Boğazı ile Akdeniz’e bağlanan gölün kapladığı alan 6300 hektar. Boğazın ucunda Sülüngür adlı, tatlı-tuzlu su karışımı küçük bir lagün gölü daha var. Bu göl kefallerin yumurtlama yeri. Deniz kıyısı 5,5 Km. uzunlukta İztuzu plajıyla süsleniyor.Köyceğiz’den çıkıp Hamitköy üzerinden Ekincik’e doğru giderken yolda Sultaniye Kaplıcası’nın tabelasını görüp 500 metre içeriye gireceksiniz.Köyceğiz, Dalyan ve Ekincik’ ten kalkan günübirlik dolmuş motorlarıyla Dalyan- Iztuzu kumsalını, Kaunos antik kentini, Sultaniye kaplıcalarını görebilirsiniz.

AKYAKA/ GÖKOVA (Akyaka - Fethiye arası 95 km)

Akyaka, Türkiye’nin güneybatısında yer alan Muğla’nın Ula ilçesine bağlı bir mahalledir. Dünya genelinde onlarca ülkeden onlarca yerleşim yerinin dâhil olduğu Cittaslow (sakin şehir) hareketinin Türkiye’deki noktalarından biridir. Akyaka, Gökova Ovası ile Gökova Körfezi arasında yer alır. Denizi ve havası temiz olup özellikle sörf gibi su sporlarına elverişlidir.

Bizi Arayın

TEL: 0252 622 08 33

FAKS: 0252 622 11 42